(VIDEO) Faćo otkrio kakav je bio Taib Torlaković: “Niko mu ravan nije bio. Imao je osjećaj za svoj grad, za svoju ulicu”

(VIDEO) Faćo otkrio kakav je bio Taib Torlaković: “Niko mu ravan nije bio. Imao je osjećaj za svoj grad, za svoju ulicu”


Danas se navršava se 19 godina od nikad razjašnjene likvidacije Taiba Torlakovića. Torlaković, koji je slovio za jednog od žestokih momaka sarajevskog podzemlja, likvidiran je brutalno, podmetanjem eksplozivne naprave ispod sjedišta njegovog automobila marke BMW.

Iako je prošlo 19 godina, egzekutori i naručioci Torlakovićevog ubistva nikada nisu otkriveni.

“Ja sam jedan od organizatora Zelenih beretki. U ratu sam bio komandant vojne policije Stari Grad. Svojim novcem sam naoružavao moju jedinicu – Bosnu 601. Tri puta sam ranjavan i invalid sam 60 posto. U rat sam, kao i moja braća, ušao bez ikakvog interesa.

Prije 19. godina likvidiran je Taib Torlaković. Njegova smrt je i dan danas misterija

Niti sam šta tražio, niti sam dobio od države. Branio sam ovaj grad, a sad da ga terorišem. Imao sam nekih prijava, a nemam veze sa reketom i organiziranim kriminalom.” – izjavio je Taib Torlaković

Nekadašnji kriminalac i Taibov prijatelj Amir Pašić Faćo javno je govorio o ovom opasnom Sarajliji. Kako kažu, niko mu ravan nije bio.

“Taib otišao dole i davio Nasera (Keljmendija). Nije Zika ubio Taiba, nego je Taib branio Ziku od Keljmedija jer je prije toga bila pucnjava u HolidayInu.

Žuti (Gaši) je znao da će Taib biti ubijen. Prvo mu je dao zlatnog BMW X5 koji je tad koštao 80.000KM i kad su dogovorili da ga ubiju, onda mu je dao sivog BMW X5 koji je koštao 30.000KM.

“On je otišao u Royal da ih pomiri Ziku i Nasera. Bude me i kažu što je Tašo (Taib) mangupski postupio. Davio dole Keljmendia onoga Gutu. Rekao mu Taib hajde da se pomirite, nije krv pala, on rekao “mi ne preljazimo”. Uhvatio ga Taib za reveru, ti došao u moj grad.

E Taib je bio taj koji je imao osjećaj za svoj grad, za svoju ulicu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija