(VIDEO/FOTO) Trajno uništena četiri automobila koja su oduzeta od bahatih vozača

Nakon konferencije za medije na kojoj je policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut prezentirao rezultate rada tog ministarstva tokom proteklih 11 mjeseci, organizovan je odlazak u naselje Tetovo u blizini Zenici gdje su se trajno uništila četiri automobila, koja su oduzeta od višestrukih počinitelja saobraćajnih prekršaja.

“Ovo je pravi odgovor bezobzirnim prekršiocima u bezbijednosti saobraćaja. Ovo je odgovor policije onima koji ugrožavaju pješake i druge učesnike u saobraćaju i pritom nemaju nimalo osjećaja i empatije za druge učesnike. Ovo je odgovor i nažalost za one koji prouzrokuju teške soabraćajne nesreće kakve se dešavaju gdje nam stradaju djeca i pješaci i policija ZDK će u narednom periodu insistiirati na provođenju ovakvih najradiklanijih mjera. Moramo istaći razumijevanje sudova u ZDK i uz obostrani rad i razumijevanje možemo doći do toga da imamo siguran saobraćaj u ZDK”, kazao je danas Semir Šut, policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK.

U protekle četiri godine, oduzeto je 525 vozila, od kojih je 178 uništeno, 129 prodato putem javnih licitacija, dok ih je sedam predato Upravi za indirektno oporezivanje te jedno Federalnom ministarstvu za boračka pitanja. Ostala su vraćena vlasnicima.

“Mi smo u periodu otkad provodimo mjeru trajnog oduzimanja vozila zajedno sa sudovima, oduzeli sa ulica ZDK 500 vozila. Mi smatramo da je stanje na ulicama ZDK stabilno što se tiče saobraćaja, a nakon daljih mjera i onim što planiramo bit će još bolje”, dodaje Šut.

Podsjećamo, na području Zeničko-dobojskog kantona evidentirano 1.936 krivičnih djela, što je skoro devet posto manje u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 2.124 krivična djela, prenosi tntportal.ba

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments