(VIDEO) Isak: EUFOR nam jučer nije bio potreban

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH, kazao je za Face TV da EUFOR jučer nije pozvan zato što su agencije procijenile da mogu proteste Dodikovih sljedbenika držati pod kontrolom.

“Imali smo sve informacije koje su ukazivala da neće biti nikakvih incidenata i sve su te informacije bile tačne”, rekao je Isak.

On je dalje kazao da su ga poslušala boračka udruženja iz FBiH i nisu izašli na proteste, ali da su isto tako neki iz RS ‘zanijetili’ da prave nerede.

“To im je propalo. Pokazali smo da visokog rizika u ovoj državi više nema i da se mi možemo nositi sa svim problemima i rješavati sve”, naveo je Isak.

On je komentirao i kritike i uvrede koje prima.

“Mene kao sportistu sve ono što ne obori mene ojača. Meni daje to nevjerovatnu snagu. Pokazat ću ove 4 godine kako se radi i vjerujte u sljedećem mandatu molit će da budem ministar. Jer na čelo takvih institucija morat će dolazati profesionalci, dosta je mekušaca”, naveo je Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79