(VIDEO) Ispovijest Adnana Janjoša: Na svadbi pucao na mladoženju i njegovog brata. Pogodio 17-godišnju djevojku

(VIDEO) Ispovijest Adnana Janjoša: Na svadbi pucao na mladoženju i njegovog brata. Pogodio 17-godišnju djevojku


Građani Sarajeva svjedoci su da se 2005. godine desila tragedija na vjenčanju na lokalitetu općine Stari Grad kada su dva muškarca teško ranjena a 17-godišnja djevojka likvidirana.

Adnan Janjoš zvani Činto, iako je bio pozvan na svadbu porodice Rahić kasnije je na istoj napravio tragediju koja se nikada neće zaboraviti. Nemili događaj se desio 14.5.2005. godine a Činto je osuđen na 16 i 5 godina zatvora – piše Crna-Hronika.

Činto je oko 00.35 sati upotrijebio automatsku pušku na svadbi u prostorijama MZ-a Roka-Džeka, prilikom čega je smrtno stradala 17-godišnja Lejla Krajišnik. Janjoš je otišao sa svadbe u 17 sati, a vratio se sa puškom oko ponoći, usmrtio Lejlu, a ranio braću Admira i Aldina Rahića čija je bila svadba.

Mladoženja je pogođen s dva hica u predjelu lijeve noge te je nakon ukazane pomoći zadržan na Ortopedskoj klinici dok je njegov brat Admir ranjen je u predjelu vrata.

Adnan Janjuš Činto na društvenim mrežama objasnio je kako je došlo do tragedije. Kako kaže njega su prvo pretukli na svadbi jer je plesao sa tuđim ženama. Nakon toga, pijan odlazi po tuđu pušku, puca na braću Ramić i nažalost pogađa 17-godišnju Lejlu koja je bila u krivo vrijeme na krivom mjestu kako kaže Činto.

Od porodice traži halal za svoja djela, i kaže da ne bi nikad više ponovio takvo šta. Kaje se.

“Ja se izvinjavam njenoj porodici. Ako hoće da halale, nek halale. Bog je tu koji sudi. Ja to više neću raditi ali ja nikad ne dam na sebe. Nikom, da se razumijemo. Bio mal čovjek, veliki ili najveći ne diraj me, ne diram te.

Isto ne bih nikad uradio. Prvo bih prenoćio pa onda vidio šta donosi dan a šta noć. Ali ne dam nikom na sebe”

 

Nakon uporabe vatrenog oružja Adnan Janjoš se udaljio u nepoznatom smjeru da bi sutradan bio uhapšen od strane MUP-a Kantona Sarajevo.

“Na lokaciji Bazeni Bentbaša, opština Stari grad, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo danas su lišili slobode Adnana Janjoša zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo. Kako je saopšteno iz MUP-a KS-a, kod Janjoša je pronađena automatska puška koja je oduzeta i predana radi daljnjeg vještačenja, a Janjoš, rođen 1976. u Sarajevu, nastanjen u Ulici Trčivode donje, opština Stari grad, predan je Odjelu za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija