(VIDEO) Ispovijest čovjeka koji je prevozio migrante: “Dođeš u napast, ljudi rade po tri godine za taj novac”

Novinarska ekipa danima je pratila komunikaciju i dogovore između vozača u Hrvatskoj i glave operacije krijumčarenja ljudi.

U organiziranom je lancu desetak osoba iz Turske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a u igri je ozbiljan novac. Neku je večer stigla poruka s točnim koordinatama, riječ je o mjestu u kninskom zaleđu. Tamo je trebalo pokupiti njih petero i odvesti ih u hostel u samom centru Rijeke. Iza automobila u kojem su bili oni vozila se i kamera TV ekipe.

S jedne strane glava organizacije iz Turske, s druge njegova veza u Hrvatskoj. Dogovaraju se na njemačkome o prijevozu i potvrđuju kako je policija uhitila dvoje njihovih saradnika u kafiću u Rijeci.

– Bili su ondje jer su čuli da će u hostelu biti racija. Izašli su iz hostela. Imali su lošu odjeću. I ulovili su ih. Ili će im dati papire i pustiti ih na slobodu ili će ih vratiti – čuje se u razgovoru.

Sve aktivnosti dogovorene do tog trenutka zbog dvojice uhapšenih u Rijeci kompromitirane su i obustavljene. Krijumčar kaže kako je 12 migranata još u Sarajevu, pa strahuje od reakcije šefa. Akciju će obustaviti dok “ne riješi stvari” u Rijeci, a krivi migrante jer su izašli iz hostela.

Razgovarali su stoga s Hrvatom koji je zadužen za prijevoz migranata unutar RH.

– Ne možemo ove voziti gore dok ih ne riješimo. Oni sad hodaju po Rijeci, po kafićima, dvojicu su uhvatili i sad traži da vidim u nekom pansionu, da zovem i da vidim ima li smještaj za ljude – tvrdi.

Ko daje novac, koliko po turi, šta radi policija… Pogledajte cijelu priču u videu ispod.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79