(VIDEO) Izgorio skupocjeni BMW kod Prijedora

(VIDEO) Izgorio skupocjeni BMW kod Prijedora


U prijedorskom naselju Zecovi izgorio je skupocjeni SUV BMW.

Požar je izbio u četvrtak uvečer. Na teren su izašli prijedorski vatrogasci koji su neutralisali požar, pišu Nezavisne novine.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo, a prema snimku vidi se da je materijala šteta velika.

U slučaju požara na automobilu važno je pravilno i sigurno reagirati kako biste zaštitili sebe, putnike i okolinu. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti:

Sigurnost: Odmah zaustavite automobil na sigurnom mjestu, van kolnika i daleko od drugih vozila, ako je to moguće. Uključite sve sigurnosne svjetlosne signale da upozorite druge vozače.

Izlazak iz vozila: Odmah napustite vozilo. Ne pokušavajte popravljati ili otvarati poklopac motora jer to može izložiti opasnostima od dima ili plamena.

Pozivanje pomoći: Pozovite vatrogasce i policiju što je prije moguće. Javite im točnu lokaciju požara i bilo kakve dodatne informacije koje mogu biti od pomoći.

Udaljavanje od vozila: Nakon što napustite vozilo, udaljite se što je više moguće od njega. Ako vozilo eksplodira, sigurno ste udaljeni od opasnosti.

Ne otvarajte poklopac motora: Otvoreni poklopac motora može dovesti do povećanja kisika i daljnjeg širenja požara. Ostavite poklopac zatvorenim i sačekajte dolazak vatrogasaca.

Ne koristite vodu za gašenje požara: Ako imate aparat za gašenje požara u prahu u svom vozilu ili ekstinktor, možete pokušati koristiti to da biste kontrolirali plamen. Nikada ne koristite vodu jer to može izazvati širenje požara ako je požar uzrokovan gorivom ili uljem.

Ostanite sigurni: Nakon što vatrogasci stignu, držite se dalje od vozila i dopustite im da obave svoj posao. Pratite njihove upute i savjete kako biste ostali sigurni.

Uvijek je najbolje biti pripremljen za takve situacije imajući osnovno znanje o gašenju požara i imajući opremu za gašenje požara u vozilu. Također, redovito održavajte svoje vozilo kako biste smanjili rizik od požara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija