(VIDEO) Izjava srpskog doktora o koronavirusu postala hit: “Smrtnost 100 posto”

(VIDEO) Izjava srpskog doktora o koronavirusu postala hit: “Smrtnost 100 posto”


Posljednjih dana društvenim se mrežama širi izjava srpskog infektologa Mijomira Pelemiša. Pokušavajući umiriti javnost, Pelemiš je izjavio: “Smrtnost je mala, ali za onoga ko umre, za njega je smrtnost sto posto.”

Njegova logika postala je hit na društvenim mrežama. Pelemiš nije prvi srpski liječnik koji se našao u medijima zbog nesmotrenih izjava. Tako su srpski tabloidi prenosili izjave tamošnjeg pulmologa Branislava Nestorovića.

https://youtu.be/pXQJevZdkGY

“Srbi nemaju razloga za strah, imamo lavovsku genetiku”, navodno je kazao Nestorović. “Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji. Kao da su njihovi geni posebno slabi na ovu zarazu. Treba se prisjetiti da su prije sto godina upravo Talijani i od španjolske groznice čak sedam puta više umirali od ostalih”, kaže Nestorović.

Liječnik je ubrzo demantirao navode o “lavovskim genima”.

“Ja sam samo rekao da je naša genetska struktura potpuno drugačija pa je ispao taj naslov da imamo lavovske gene”, kaže sad Nestorović za Raskrikavanje te tvrdi da s novinarkom tabloida koji je tu izjavu prenio uopće nije ni razgovarao o Srbima prenosi Tuzlanski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija