(VIDEO) Kako je zakupcima prijetio “Beg” Hadžibajrić: “Ja ću vas otjerati iz Starog Grada

(VIDEO) Kako je zakupcima prijetio “Beg” Hadžibajrić: “Ja ću vas otjerati iz Starog Grada


Godina je 2023. Mjesec Maj. Dan deveti. U velikoj policijskoj akciji “START” MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšen je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

Novinski stupci, web portali i svi ostali dostupni mediji prepuni su informacija o nezakonitom djelovanju “Bega”, kako su ga na SKY aplikaciji nazivali članovi njegove grupe Admir Arnautović Šmrk, “perač novca” Elmedin Karišik i sin Seid Hadžibajrić.

U saopćenju iz MUP-a Kantona Sarajevo istaknuto je da su u ovoj akciji, čiji je kodni naziv Start, obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima.

Na prijedlog Tužilaštva KS, Kantonalni Sud u Sarajevu, danas je odredio jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću zvanom “Beg” te ostalim članovima grupe. Istovremeno Sud donosi odluku o rješenju blokiranja novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija navedenima.

Pritvor Hadžibajriću biti će realiziran u KPZ “Zenica”.

Mjesec dana pritvora: Ibrahim Hadžibajrić već prebačen u KPZ Zenica

Ne tako davno, 2017. godine Ibrahim Hadžibajrić se kao načelnik Općine Stari Grad našao u žiži interesovanja javnosti kada je iz poslovnog prostora gdje se tada, a i danas nalazi ugostiteljski objekat “Tesla Pub” pokušao izbaciti zakupca i poznatog bh-a MMA borca Denisa Stojnića.

Općina Stari Grad je tada po direktivi načelnika Ibrahima Hadžibajrića “slučajno” pogrešno izmjerila i fakturisala skoro duplo više kvadrata Stojniću i po tom osnovu počela akumulirati sporni dug zbog kojeg su u konačnici namjeravali iz ovog poslovnog prostora izbaciti Stojnića.

U video materijalu koji vam donosimo, poslušajte kako načelnik Ibrahim Hadžibajrić prijeti Denisu Stojniću:

Pri pokušaju bespravne i samovoljne deložacije Stojnića iz objekta Tesla Pub, brutalno su pretučeni Stojnićevi uposlenici, a kako je to izgledalo pogledajte na video snimku ispod.

Stojnić je sa svojim advokatskim timom tada ovu pravnu bitku dobio i potvrdio da Tesla Pub nema nevedeni broj kvadratni metara.

Slične sudbinu nisu imali neki drugi zakupci poslovnih prostora i radnji na području Općine Stari Grad, čije su radnje “preko noći” otimane i davane nekim Begovim jaranima.

Danas je redakcija našeg portala kontaktirala Denisa Stojnića i pitala ga za komentar na posljednja dešavanja.

U kratkoj izjavi našem novinaru Stojnić je kazao: “Sve o čemu ste mi sada pričali i podsjetili me je iza mene. Ne želim o tome ništa komentarisati. Život je previše kratak da bi se bavili prošlošću”.

Portal Crna-Hronika razgovarala je 2021. godine i sa Armanom Čehaićem iz Sarajeva čija porodica je nakon 40. godina morala napustiti objekat sa Baščaršije, i to odlukom Ibrahima Hadžibajrića.

– Plaćali smo kiriju redovno, svaki mjesec… Imamo sve potvrde, a sve se može provjeriti i u analitičkim karticama. Odjednom se u aprilu 2019. godine pojavio dug od 2.025 KM, stigla je opomena pred raskid ugovora. Kada smo pitali otkud taj dug, rečeno nam je da je to, navodno, zaostatak iz prošlih godina, što je apsurdno jer se prijenos vlasništva ne bi mogao izvršiti ukoliko sve nije plaćeno i čisto – bez ikakvih dugovanja. Platili smo taj dug da ne bi došlo do raskida ugovora, ali se ubrzo pojavio novi od 1000 KM. I njega smo platili…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija