(VIDEO) Kilometarske kolone pred benzinskim pumpama širom BiH

(VIDEO) Kilometarske kolone pred benzinskim pumpama širom BiH


Vijest da će od sutra nabavna cijena goriva skočiti na tri KM, što znači da će za građane biti i skuplje, odjeknula je među građanima.

Večeras su zabilježene gužve na benzinskim pumpama u više bh. gradova.

U Tuzli se proširila priča da će gorivo biti 4 KM: Tuzlaci pohrlili na benzinske pumpe po pune rezervoare! (FOTO)

Tuzlaci su vijest čuli i svojim automobilima okupirali benzinske pumpe u gradu. Jedna od najposjećenijih je benzinska pumpa Gazprom. Na ovoj pumpi se benzin po litru dobije po cijeni od 2,71 KM i 2,66 KM, dok je dizel večeras 2,66 KM i 2,61 KM. Iako je u svijetu trend bojkotovanja proizvoda, firmi i brendova iz Rusije, u Tuzli večeras to pravilo ne vrijedi, pa se vozači punih rezervoara i sa stotinama maraka ostavljenih na ovim lokacijama vraćaju kući.

Gužve su zabilježene i u Sarajevu, između ostalog na Hifinoj pumpi u Švrakinom selu gdje je, kako javlja naš fotoreporter, kolona duga nekoliko kilometara, do džamije Kralja Fahda.

Kolona je i pred benzinskom pumpom Umax, na ulazu u Vogošću. Građani su nakon toga počeli da sipaju gorivo i u kanistere.


 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija