(VIDEO) Lokalni političar iz RS-a zapalio zastavu EU

Policijski službenici iz Bratunca protiv osobe inicijala V.P. podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog paljenja zastave Evropske unije u ovom mjestu, saopćeno je iz Policijske uprave u Zvorniku.

Policijskoj stanici Bratunac danas je prijavljeno paljenje zastave EU na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu od lica V.P., što je policija provjerom utvrdila.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Policijski službenici podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Osnovnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru RS.

Zastavu EU je zapalio Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa”, poznat po negiranju genocida u Srebrenici.

Zastavu je zapalio u znak osude zemalja te unije koje naoružavaju Ukrajinu i podrške Rusiji za, kako je rekao Srni, borbu za spas čovječanstva.

Pavlović je godinama poznat kako negator genocida i veliki pobornik osuđenih ratnih zločinaca, koje je veličao u Srebrenici, najčešće uoči obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Poznat je po tome što je lijepljenjem plakata u Srebrenici NATO nazivao zločinačkom vojnom silom. Podigao je i spomenik bivšem ruskom amabasadoru UN-a Vitaliju Ćurkinu, a imenovao je u ulicu austrijskom nobelovcu i negatoru genocida Peteru Handeku. Sve provokacije i zastrašivanje povratnika vršio je u Srebrenici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79