(VIDEO) Mržnju prenio na djecu: Poznato ko je organizator provokacija prilikom “Marša mira”

Zvonko Bajagić iz Vlasenice, nekadašnji istaknuti član SDS-a i čovjek od povjerenja zlikovca Radovana Karadžića, organizator je provokacija koje su se dogodile tokom ovogodišnjeg biciklističkog maratona u čast žrtava velikosrpskog genocida u Srebrenici.

(VIDEO) Maloljetnici provocirali učesnike biciklističke kolone “Marš mira”

Bajagić koji je još prije agresije na BiH bio uključen u rad na terenu, što potvrđuje presretnuti snimak iz 1991. godine koji je korišten na suđenju Karadžiću, ovoga puta je nacionalistički folklor priredio u svojoj kući, a u glavnoj ulozi je nekoliko maloljetnika koji zvižde i urliču prilikom prolaska biciklista.

Bajagić je 12. jula 1995. godine napravio ručak na kome su bili prisutni i tadašnji vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda i komandat zloglasnog Drinskog korpusa Milenko Živanović. Slavilo se „oslobađanje“ Srebrenice, piše Tuzlapress.ba.

Također, Bajagić je bio i sjedok odbrane na suđenju Radovanu Karadžiću koji je, između ostalih zločina, na doživotnu kaznu zatvora osuđen i zbog genocida u Srebrenici. Nikada, pa ni 26 godina poslije, u potpunosti nije rasvijetljena uloga Bajagića i Kriznom štabu SDS-a Vlasenica.

U tom gradu su počinjena monstruozna zlodjela, ubijen je svaki sedmi stanovnik, a u Vlasenici je u poređenju sa ostalim gradovima u BiH ubijen i najviši broj žena.

Bajagić je poslije agresije na BiH na svom imanju postavio natpis: Teško Bogu s nama kakvi smo, a svojevremeno je i prodavao kuću na izlazu iz Vlasenice u smjeru Zvornika. Kuću nije prodao, ali se dodatno zadojio mržnjom koju prenosi i na mlađe naraštaje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79