(VIDEO) Otac i sin iz Bihaća napravili porodično-kriminalni biznis: Pogledajte šta su sve pronašli

(VIDEO) Otac i sin iz Bihaća napravili porodično-kriminalni biznis: Pogledajte šta su sve pronašli


Dvije osobe koje su jučer u bihaćkom naselju Gata lišene slobode, danas su predate dežurnoj tužiteljici Kantonalnog tužilaštva na dalje postupanje, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Radi se o licima Z.H. 1962. godište i Z.H. 1989. godište. Istražitelji Sektora kriminalističke policije Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova jučer su izvršili pretres stambenog i pratećih objekata, te pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih sredstava, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativu“, precizne digitalne vage, vatreno naoružanje – pištolj u kojem se nalazilo 8 metaka, te neutvrđena količina plastičnog eksploziva sa detonatorskom kapislom.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičkih srestava, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis sativu“, precizne digitalne vage, vatreno naoružanje pištolj „revolver 991“ cal. 6 mm u kojem se nalazilo 8 /osam/ metaka cal. 6 mm, te neutvrđena količina plastičnog eksploziva sa detonatorskom kapislom.

Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istim će se sprovesti kriminalistička istraga nakon toga lica će se uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238 KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i 371 KZ F BiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ predati na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać.

POGLEDAJ GALERIJU

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija