Foto: Crna-Hronika
(VIDEO) Pogledajte hapšenje opasnog Mustafe Karamuje zvanog Muse u Kaknju

(VIDEO) Pogledajte hapšenje opasnog Mustafe Karamuje zvanog Muse u Kaknju


Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Specijalne policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona lišili su slobode opasnog Mustafu Karamuju iz Kaknja koji slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti grupe koja je prošle godine uhapšena sa 16 policijskih inspektora PS Kakanj u akciji “Meta 2”.

Opasni Musa poznat je po krađama, otmici i reketiranju po cijelom ZDK. On je uhapšen jer je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam snimak njegovog hapšenja.

Na fotografije sa mjesta događaja na kojima se vidi kako su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK naredili da i tene skine prilikom privođenja. Izvršen je i detaljan pregled obuće radi utvrđivanja posjedovanja, eventualnog, hladno oružje ali i kako bi se spriječio potencijalni bijeg navedene osobe.

Foto: Crna-Hronika

Potvrđeno za CH: U Kaknju uhapšen opasni Mustafa Karamuja

Musa je priveden pored putničkog automobila u vlasništvu njegovog brata.

Foto: Crna-Hronika

Portparol MUP-a ZDK Samir Valentić je za Crnu Hroniku potvrdio da je u Kaknju uhapšena osoba K.M.

“Danas je na području Kaknja, u 14 sati, od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK lišen slobode K.M. (33) iz Kaknja. K.M. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje. Isti je sproveden u PU Zenica i bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK”, potvrdio nam je Valentić.

Podsjetimo, Karamuja je uhapšen i prošle godine u akciji Meta 2.

U akciji je tada bilo uhapšeno 16 policijskih službenika Policijske stanice Kakanj te još tri osobe koje nisu policijski službenici, a Karamuja je smatran organizatorom grupe koja je uhapšena zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zluopotreba službenog položaja ili ovlaštenja, uzimanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa.

Karamuja se predao sedam dana nakon akcije. Navodno mu je bilo dojavljeno da mu se sprema hapšenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija