(VIDEO) Pogledajte kako izgleda kamion koji je sinoć izgorio na putu Prozor Jablanica

Na putu Jablanica – Prozor zapalio se kamion, a promet je noćas bio blokiran.

Još uvijek nisu poznati detalji kako je došlo do zapaljenja, odnosno je li se vozilo zapalilo u vožnji.

Na dostavljenim fotografijama, vidi se ogroman plamen, a prisutno je i nekoliko osoba.

@crnahronikainfo

Izgorio kamion na putu Jablanica Prozor

♬ original sound – CRNA Hronika

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

stanje na putevima u BIH

S obzirom da meteorolozi i za danas najavljuju padavine, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Molimo vozače da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog ispitivanja nosivosti visećeg mosta u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica), danas do 17 sati obustavlja se saobraćaj.

Na magistralnom putu Jablanica-Prozor, dionici Gračanica-Lug, zbog obavljanja policijskog uviđaja (zapaljenje teretnog vozila), saobraća se usporeno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakog dana (osim nedjelje) od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Napominjemo da od jučer (3. jula) preko graničnog prelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet.

Jučer su, za međunarodni promet putnika, otvoreni pogranični granični prelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79