(VIDEO) Pogledajte kako se građani u Novom Pazaru otimaju za šećer

(VIDEO) Pogledajte kako se građani u Novom Pazaru otimaju za šećer


Srbija je već prošle godine ograničila cijene nekih namirnica, a ove godine je došlo do nestašice – najviše šećera i mlijeka

Na društvenim mrežama pojavio se video snimljen u nedjelju u Novom Pazaru koji prikazuje građane kako se doslovno otimaju za šećer u trgovini.

https://www.tiktok.com/@crnahronikaofficial/video/7142601629219441925?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7104666660095919622

‘Daj mi jedan paket, Boga ti. Daj meni jedan paket‘, čuje se vapaj jedne žene sa snimke.

Srpski mediji javljaju kako su nestašice osnovnih proizvoda prethodnih nekoliko mjeseci u Srbiji česta pojava, no kako situaciju pogoršava ovakvo otimanje u trgovinama i gomilanje zaliha.

Manjak šećera u trgovinama širom Srbije traje već tjednima, a u mnogim trgovinama istaknute su molbe da građani kupuju najviše pet kilograma šećera po jednoj kupovini.

Inače, Srbija je već prošle godine ograničila cijene nekih namirnica u cilju zaštite tržišta i potrošača, međutim ove godine je došlo do nestašice, ponajviše šećera i mlijeka.

Neki stručnjaci upozoravaju da i u Hrvatskoj možda slijedi ovakav scenarij tek slijedi.

Naime, nakon što je Vlada zamrznula cijene šećera, član Izvršnog odbora za trgovinu HUP-a Martin Evačić ističe kako će uskoro u svim trgovinama doći do ograničenja prodaje ove namirnice, prenosi Jutarnji list.

Zatvorene su dvije šećerane, a ona u Županji jedva zadovoljava trećinu potreba, pa se šećer uvozi.

‘Cijena šećera na europskoj burzi ovom je trenutku nešto viša od jednog eura, a dok mi na nju platimo PDV, koji nam je čisti gubitak, prodajna cijena nosi gubitak od dvije kune. Izgubit ćemo već i na ovome što imamo u zalihama, a kad se one istope, prodaja šećera bit će čisti gubitak koji si trgovci neće moći priuštiti pa šećera neće biti‘, zaključuje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija