(VIDEO) Pogledajte kako zatvorenici slave Novu godinu: Žurka, bazen i muzika uživo

Na Instagram stranici portala Skopje1 objavljen je snimak proslave u zatvoru u Tetovu, koja je organizovana uz živu muziku, ozvučenje, hranu i piće.

Zatvorenici se zabavljaju, plešu, a za jednim od stolova sjede policajci, što se može zaključiti po uniformama, prenosi makedonski medij.

Direktor zatvora, Kefail Havzija, ističe da je ovo bila proslava uspješne godine:

“Realizovan je kulturno-umjetnički program u zatvoru Tetovo posvećen završetku uspješne godine. Posebno se zahvaljujemo sektoru za resocijalizaciju i bezbjednost, restoranu VITAABI-Gostivar, poznatoj etno-grupi iz Tetova sa izvođačima Džemalom, Dašmirom i Besartom, i osuđenicima za njihovo uzorno ponašanje”, napisao je na društvenim mrežama.

Zatvor u Tetovu, navodi Skopje1, poznat je po neuobičajenoj praksi. Prethodno je u njemu postavljen bazen, a Havzija je objasnio da je to dio programa resocijalizacije.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79