(VIDEO) Pogledajte privođenje mladića koji je pucao u osnovnoj školi u Lukavcu

(VIDEO) Pogledajte privođenje mladića koji je pucao u osnovnoj školi u Lukavcu


U Osnovnoj školi “Lukavac Grad” u utorak u jutarnjim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je jedna osoba zadobila prostjelne rane i nalazi se u životnoj opasnosti.

Jedan od bivših učenika koji je zbog neprimjerenog vladanja bio premješten u drugu školu ispalio je više hitaca iz vatrenog oružja u uposlenika škole i njemu se ljekari bore za život.

Sslužbanici PU Lukavac lišili su slobode jednu osobu u vezi s ovim događajem. Na terenu su sve Hitne službe Grada Lukavaca kao i OKP PU Lukavac, a o ovom nemilom događaju obaviješten je i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kod maloljetnika je pronađeno i vatreno oružje. Pogledajte video privođenja mladića u Lukvacu.

Još nije potvrđeno o kome se tačno radi, s obzirom da je prema nekim informacijama upucan pedagog, a prema drugim nastavnik.

Kako nam je zvanično potvrđeno iz UKC-a Tuzla, pacijent incijala O.N. hospitaliziran je zbog ustrelne povrede vrata. Trenutno je u toku operativni zahvat.

Ovu informaciju na svom Facebook profilu je potvrdio i gradonačelnik Lukavca Edin Delić.

“Nema povrijeđene djece u pucnjavi koja se dogodila u školi. Molim sve roditelje da ne paniče. Počinilac je maloljetna osoba koja je odmah lišena slobode” – napisao je Delić.

Također, oružje kojim je počinio napad je pronađeno.

Nezvanično saznajemo da je riječ o učeniku koji je zbog prilično lošeg vladanja izmješten iz jedne u drugu osnovnu školu.

Iz policije još uvijek nisu iznosili detalje slučaja, navodeći da se operativne informacije prikupljaju sa terena.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija