(VIDEO) Pogođen metkom dok je šetao s ocem: Osmogodišnjak iz Iraka i dalje životno ugrožen

Osmogodišnjak iz Iraka, koji je teško povrijeđen tokom sinoćnjeg međusobnog obračuna migranata i pucnjave u blizini Privremenog prihvatnog centra “Miral” u Velikoj Kladuši, hospitaliziran je u odjelu intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i još je u životnoj opasnosti.

Dječak je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi u incidentu koji se dogodio iza 18 sati ispred jednog supermarketa u mjestu Polje, u neposrednoj blizini “Mirala”.

Dijete je sa ocem šetalo i slučajna je žrtva ovog obračuna.

Vinovnici međusobnog sukoba migranata u kojem je upotrijebljeno i vatreno oružje su se odmah razbježali, pa policijski timovi u potrazi za njima provode opsežnu istragu i pretrese u Velikoj Kladuši, kazao je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Naglašeno je i kako je posebno zabrinjavajuće što je prvi put u međusobnom sukobu migranata na području Unsko-sanskog kantona upotrijebljeno vatreno oružje.

– Ovo je jedan u nizu njihovih međusobnih sukoba, međutim posebno nas zabrinjava upotreba vatrenog oružja, jer ako se potvrde svi navodi očevidaca, riječ je o prvom slučaju posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja kada je u pitanju migrantska populacija u ovom dijelu BiH. U dosadašnjim brojnim evidentiranim sukobima korišteni su uslovno rečeno samo tvrdi i oštri predmeti, nikada vatreno naoružanje – dodao je Šiljdedić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79