(VIDEO) Požar u Hercegovini ozbiljno prijeti: Vatra ugrozila put Trebinje – Bileća

Požar koji se već nekoliko dana širi iz okoline sela Vlaška i Brani Do, kod Trebinja prema Bileći, u poslijepodnevnim časovima ugrozio je put Trebinje – Bileća. Požarna linija veoma se brzo mijenja i trenutno je veća od pet kilometara.

Imovina mještana sela Orah i manastira Dobrićevo, za sada nije ugrožena. Na licu mjesta bila je i naša ekipa.

Požar koji već četiri dana gori od Vlaške i Branog Dola prema Mirilovićima, u popodnevnim časovima spustio se do magistralnog pravca Trebinje – Bileća.

Ovdje, u mjestu Orah, zbog blizine vatre i opasnosti, saobraćaj je zaustavljan u nekoliko navrata.

Plamenovi vatre brzo su se širili u sasušenom rastinju, pa su se vozila iz kolone, morala vraćati na bezbjednije mjesto, prema Trebinju.

S obzirom da je vatra veoma brzo zahvatila nisko rastinje, sa druge strane magistralnog puta, ekipe vatrogasaca iz Bileće, radnici Centra za gazdovanje kršom i mještani Oraha, odbili su vatru od Manastira Dobrićevo.

Prema posljednjim informacijama, požar ne ugrožava imovinu.

Poslije polučasovnog prekida saobraćaj je, uz dodatni oprez i radi bezbjednosti putnika, pušten jednom kolovoznom trakom. U pomoć vatrogascima iz Bileće, šumarima i mještanima stigle su i ekipe vatrogasaca iz Trebinja.

Na ostalim požarištima u Hercegovini situacija, u odnosu na prethodni dan, je mirnija.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79