(VIDEO) Prljavi veš SDP-a: Vijećnik u Novom Sarajevu objavio snimak. “Tanoviću koliko ćeš ti biti dobar sa nama…”

(VIDEO) Prljavi veš SDP-a: Vijećnik u Novom Sarajevu objavio snimak. “Tanoviću koliko ćeš ti biti dobar sa nama…”


 

Arslan Dučić, vijećnik u općinskom vijeću Novo Sarajevo objavio je na svome Facebook profilu snimak na kome se čuje kako dvije osobe razgovaraju o zapošljavanju u Općini Novo Sarajevo.

Dučić je napisao da se radi o audio snimku sa javne sjednice kluba SDP-a koju je i ranije prikazivao na svojim live snimcima.

“Pažljivo slušajte šta su uslovi ka načelniku Hasanu Tanoviću, kako se to zapošljava preko ADS FBiH (Agencija za državnu službu FBiH) i ko je s kim dobar u Općini. Čekao sam rasplet, da se oni koji rade s ciljem upošljavanja kadrova stranaka javno udruže. Ljudi koji su se pokušali uposliti putem javnog poziva u Općini najbolje znaju kroz šta su prošli”, napisao je Dučić.

Naveo je i da snimaka sa javnih sjednica ima dovoljno za svakog od aktera i da će čekat pravi trenutak da ih objavi te najavio i dodatne snimke.

Muški glas za kojeg Dučić tvrdi da pripada Samiru Suljeviću predsjedniku općinske organizacije SDP Novo Sarajevo na sjednici kluba u aprilu 2021. godine:

“Znači gledaj jednu stvar. Evo bez obzira na sve. Ti ćeš sutra doći u situaciju da budemo realni ovako. Evo ne da tebi, ne da Majdi da se profesionalizira”.

Drugi glas na to odgovara: “To nije za Tanovića bilo, to je bila preporuka”.

Prvi glas: “Čekaj malo. Sutra će ti doći, evo radi Elis tu već dva mjeseca. Morati ćeš ga primit”.

Drugi glas: “To niko neće pokrenuti jer ne smiju..”

Prvi glas: “Primit ćeš čovjeka kojeg u suštini, haj da budemo realni. Ja razumijem da Tani treba osoba od povjerenja. Al bukvalno ćeš doći da ćeš preko Agencije za državnu službu morati agitovati da čovjeka na mala vrata dovedeš. Kažeš sa ovako, evo banalizujem, manje društvo gubi njenom profesionalizacijom nego primanjem Elisa u službu”.

Drugi glas: “Ali to ne smije niko da kaže zato što hoće da budu na silu dobri sa Tanovićem”.

Prvi glas: “E da ti kažem nešto. Tanoviću koliko ćeš ti biti dobar sa nama toliko ćemo mi biti dobri sa tobom. Budimo realni.

Krajem marta, SDP je iz članstva izbacio Arslana Dučića zbog žestokog kritikovanja rada načelnika Hasana Tanovića. Načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović jučer je pristupio SDP-u.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija