(VIDEO) Radiostanica iz Gradiške puštala izuzetno uvredljiv sadržaja za Bošnjake

(VIDEO) Radiostanica iz Gradiške puštala izuzetno uvredljiv sadržaja za Bošnjake


Opskurni i kontroverzni Radio i TV Vikom u vlasništvu Vinka Perića, koji sebe naziva akademikom, sa sjedištem u Bosanskoj Gradišci i Banjoj Luci, godinama ne prestaje šokirati javnost sadržajem koji emitiraju. Ni današnji program na Radio Vikom ne odudara od njihovih “standarda”.

Čitatelj nam je proslijedio snimak nastao jutros. Na snimku se može čuti kako ta radiostanica emituje nacionalističke četničke pjesme koje sadrže govor mržnje, pa i pozive na ubistva “balija”.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) ranije je izricala kazne Vikomu po raznim osnovama, među ostalima i za govor mržnje što je kažnjeno i po Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine.

Dakle, pjesme kakve izazivaju mržnju spram muslimana i inspirišu teroriste čak i na dalekom Novom Zelandu, bez ikakvih problema pušta radiostanica usred Bosne i Hercegovine. Kakvi su tek efekti takvog sadržaja u programu na domaću publiku?!
I ovog puta na potezu je RAK piše Faktor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija