(VIDEO) Ribolovac za dlaku izbjegao smrt u kanjonu: “Zgrabio sam dijete i pobjegao”

Tresao sam se kao prut. Noge su mi se odsjekle. Strah me je stigao tek kad smo sa bezbjedne udaljenosti shvatili da smo mogli da poginemo i da su nas sekunde dijelile od smrti.

Ovo su reči Ivana Bakića (34) iz Užica koji je sa petogodišnjim sinom, kako kaže, danas umalo stradao u kanjonu Đetinje kada se se sa brda otisnula ogromna količina kamenja koja se preko šetališta otkotrljala u rijeku i usput oštetila asfaltni put i polomila zaštitnu ogradu.

Umalo kobni događaj zbio se iza sedmog tunela na potezu Đetinje zvanom Skakavci, na oko pet kilometara od Užica prema Staparskoj banji.

– Krenuli smo automobilom ka mom omiljenom mjestu na pecanje i usput se zaustavili na proširenje da osmotrimo prilike na dijelu rijeke gdje se takođe dobro lovi. Nismo prešli ni 20 koraka, a čuli smo nekakvu lomljavu. Pogledao sam nazad i vidio da sa brda, sa visine oko 200 metara, leti kamenje, ogromna količina, velike stijene. Zgrabio sam dijete u naručje i pobjegao. Sami nas je Bog sačuvao – ispričao je Bakić.

Kamena lavina je, priča, proletjela tik ispred njegovog automobila, oštetila put i polomila ogradu između šetališta i rijeke.

On ukazuje da se na ovom dijelu šetališta često dešavaju odroni, a da više ne postoji nikakav znak koji upozorava na ovu vrstu opasnosti. Treba imati na umu da je ovo omiljeno šetalište Užičana i da kroz klisuru Đetinje dnevno prođe i mnogo djece koja šetaju, trče, voze bicikle, rolere.

– Veliki problem je rampa na ulaz u kanjon. Ona je podignuta tokom noći do ujutro u osam, a zatim od 14 do 15 sati. U ostalim dijelovima dana saobraćaj kroz kanjon je zabranjen. Zbog toga ljetos umalo nije izgubljen jedan dječji život. Dječaka koji je pao sa bicikla, udario glavom u podzidu i upao u rijeku spasao je jedan ribar koji ga je iznio na rukama do kola i odvezao u bolnicu. Sve se desilo u doba dana kada je saobraćaj bio zabranjen i kada hitna pomoć nije mogla sanitetom da uđe u kanjon. Srećna okolnost je da rampa nije bila zaključana i da je ribar sa povrijeđenim dječakom mogao da ode do bolnice – kaže Ivan Bakić za Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79