(VIDEO) Policaju Almiru ne žele isplatiti 18.000 KM. Ima bolesnog sina (6), bolesnu majku i sam je bolestan

(VIDEO) Policaju Almiru ne žele isplatiti 18.000 KM. Ima bolesnog sina (6), bolesnu majku i sam je bolestan


Dugogodišnji policajac Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu otkrio je sve detalje o radu aktualnom komesara MUP-a Kantona Sarajevo Fatmira Hajdarevića koji, kako Almir Bistrivoda tvrdi ne želi primiti njega kao svog radnika na razgovor.

Almir Bistrivoda je policajac od 1998. godine. Policajac Almir ima efektivno punih 25. godina radnog staža plus beneficirani radni staž. Nakon završene srednje škole za policajca na Vracama, zasnovao je radni odnos u MUP-u KS 1998. godine u PS Centar kao policijski službenik.

Zatim 2005. godine premješten je u PS Ilijaš  na radno mjesto namještenika gdje je radio 18. godina. Zatim prošle godine dobiva premještaj u Upravu za građanska stanja koja se nalazi u zgradi MUP-a Kantona Sarajevo. Na to rješenje se Almir žalio.

Nažalost Almir ima bolesno dijete koje se nalazi na sarajevskoj pedijatriji. Dijete ima šećer tip 1, 25 na granici kome.  Nažalost cijeli život će 6-godišnji dječak primati inzulin.

Kako Almir tvrdi, MUP KS mu duguje preko 18.000 KM ali mu ne želi taj iznos isplatiti. Već 5 godina čeka svoj novac koji mu treba za liječenje bolesnog djeteta.

Almir sa svojom porodicom stanuje u Vogošći u blizini zgrade PS Vogošća. U kojoj po pravilniku rada ima također upražnjeno radno mjesto za referent za unos prekršajnih naloga, što Almiru savršeno odgovara zbog blizine kuće, radnog vremena ali i vremena kako bi više bio sa svojim bolesnim sinom, bolesnom majkom i starijim sinom. Almir je razveden.

“Nisu ga primili ni na razgovor na 5 minuta”

“Ne treba čuditi građane Sarajeva što se dešavaju slučajevi kao što je Dženan Memić, i ostali slični nerasvjetljeni slučajevi jer komesar i njegov zamjenik, jer oni raspoređuju nestručnje osobe na pozicijama koje nisu kvalifikovani. Nakon ovog videa, ne bi me začudilo, kad nešto izmisle i pošalju mi na kućnu adresu neku kaznu, ili da me ostave bez posla.” – tvrdi Almir.

Kako komesar policije Fatmira Hajdarevića ne želi primititi danima Almira Bistrivodu on je snimio video klip kako bi javnost upoznao sa svojim problemom.

 

 

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7245208086141717765?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7241465432601937414

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija