(VIDEO) Samo u BiH: Zaustavili saobraćaj i na cesti zaigrali narodno kolo

 

Veliki broj vjernika koji se okupio danas u Blagaju na tradicionalnom mevludu uprkos kišnom vremenu, nakon vjerskih obreda, uživa u narodnom teferiču duž blagajske saobraćajnice gdje su postaviljeni štandovi s raznim proizvodima i uslugama.

Sve to otežava saobraćaj, koji je u jednom intervalu između kišnih pljuskova potpuno zaustavilo kolo koje se zaigralo na sred mjesnog puta uz muziku i podvriskivanje.

To je privuklo pažnju mnogih, koji su jedinstveni trenutak nastojali snimiti za trajna sjećanja.

Mnogi vozači su izašli iz svojih automobila s osmijesima na licu, jer prizor koji je bio pred njima, ne može se vidjeti često piše Klix.

U Blagaju danas boravi na desetine hiljada vjernika muslimana koji su došli iz čitave BiH i inostranstva na tradicionalni mevlud, kako bi se pomolili i učestvovali na centralnoj svečanosti “Dan mevluda i zikra” koji su najstarija vjerska i kulturna manifestacija u Hercegovini.

Mnogi nakon vjerskih obaveza uživaju u jedinstvenom ambijentu turističkog bh. bisera i narodnom veselju koje će mnogima od posjetioca biti tema do naredne godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79