(VIDEO) “Samo želimo da znamo istinu o svom djetetu. Da li je od svoje smrti umrla ili su je ubili?”

(VIDEO) “Samo želimo da znamo istinu o svom djetetu. Da li je od svoje smrti umrla ili su je ubili?”


Desetogodišnja Anandi Šuvalić štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju. Iako su prve informacije bile da je djevojčica preminula na KCUS-u, kako je potvrđeno za Crnu hroniku, djevojčica je preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Bila je štićenica doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” Zenica

Redakcija portala Crna-Hronika posjetila je danas porodicu nastradale djevojčice. Za naš portal govorio je otac Ismet i majka Almasa.

Za sve krive Centra za socijalni rad Zenica. U toku današnjeg dana novinari redakcije Crna-Hronika pokušavali su dobiti odgovore od direktora Centra Muamera Mehića ali do objavljivanja ovog članka odgovore nismo dobili.

“Hoću samo da oni odgovaraju za ovo. Jer su oni staratelji bili. Dijete su oduzeli od nas i eto preminulo mi dijete. Da je kod nas bilo, ne bi mu se ništa desilo”

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa. Djevojčica se prethodnih dana žalila na glavobolju i povraćanje, te povišenu temperaturu koja nije prelazila 38 stepeni. Na prvom pregledu doktori su ustanovili da dijete ima u predjelu desnog oka crven otok. Djevojčica se još žalila kako je boli gornja vilica.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu.

Porodica i prijatelji danas su se opratili od 10-godišnje Anandi Šuvalić. Iza preminule djevojčice ostao je ota Ismet Tahirović, majka Almasa Šuvalić, dvije sestre tri brata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija