(VIDEO) Sestre se nisu vidjele 75 godina: Dugo nisu znale jedna za drugu, ali kasnije su bile uporne u tome da se pronađu

 

Dvije davno razdvojene sestre, spojile su se nakon dugih 75 godina, nakon što je jedna od njih, još kao beba data na usvajanje na kraju Drugog svjetskog rata. Sestre koje koje žive u različitim zemljama, uprkos svim preprekama a zahvaljujući DNK testiranju, saznale su da imaju jedna drugu.

Šila Fraj iz Velike Britanije i Eni Ajpelar iz Holandije otkrile su identitet svog oca Kanađanina, koji se borio u Drugom svetskom ratu. Uprkos odrastanju u različitim zemljama, sestre su bile začuđene kada su otkrile da imaju toliko toga zajedničkog. Njihov susret bio je i više nego emotivan.

Šilu, penzionisanu prodavačicu iz Bristola u Velikoj Britaniji, su 1946. godine, ubrzo nakon njenog rođenja, usvojili britanski par Kliford i Meri Vilmot. Ona je, kako kaže, oduvijek znala da je usvojena. Ispričala je da joj je majka koja ju je usvojila pričala da je posebna jer su je baš oni izabrali.

Šilina potraga za biološkim ocem
Međutim, pored toga što je znala da je usvojena, u njenim dokumentima, pored podataka svoje biološke majke, podaci o biološkom ocu nisu bili upisani. Sve što je znala je da je on bio kanadski vojnik koji se borio u Evropi, a zatim se vratio kući nakon rata.

Potraga za Šilinim rođenim ocem ostala je neuspešna osam godina, dok jednog dana, nakon punih 75 godina nije saznala da u Holandiji živi polusestra koja je rođena samo nekoliko mjeseci prije nje.

Enina potraga za biološkim ocem
U međuvremenu, stotinama milja daleko, Eni je takođe pokušavala da otkrije svoju porodičnu istoriju. Rođena je samo nekoliko mjeseci prije Šile i odrasla je sa svojom biološkom majkom i očuhom u Holandiji.

Da njen očuh nije njen biološki otac otkrila je tek nakon što je čula razgovor između rođaka i pretraživala porodične dokumente. Međutim, za biološkog oca sve što je Eni uspjela da sazna je njegovo ime i osnovni detalji o njegovom životu – da je on bio kanadski vojnik koji se borio u Drugom svjetskom ratu i učestvovao u oslobađanju Holandije.

Tek kada je njen sin Mark odlučio da naruči DNK test, došlo se do istine, koja je otkrila da su Eni i Šila polusestre.

Prvi onlajn susret u 2022. godini
U maju 2022. Šila i Eni su vodile “nevjerovatan razgovor” tokom svog prvog video poziva. Bilo je kao da se gledam u ogledalo i pričam sama sa sobom. Pozvale smo jedna drugu preko video poziva prije nego što smo se sreli licem u lice, ali bilo je nevjerovatno. Imamo iste hobije i iste zdravstvene probleme , to je veoma čudno, veoma ličimo – rekla je Šila.

Sastanak licem u lice u Holandiji u junu 2022.
Sljedeći korak je bio sastanak licem u lice u Holandiji u junu 2022.

Kada su se konačno srele u Holandiji, Šila i Eni su nosile gotovo identične plave haljine – sasvim slučajno. Bilo je izazova jer su obje imali problema sa sluhom i komunikacija između njih je bila smiješna, ali izgledaju isto, imaju iste hobije. Bilo je nevjerovatno – rekao je Enin sin Mark.

Imaju mnogo toga zajedničkog
Utisak koji su ostavile jedna na drugu govori i to da su obje bile oduševljene što su se nakon toliko godina srele. Bilo je nevjerovatno sresti se licem u lice, obje volimo da heklamo, i obje pletemo i radimo zanate. Moram da kažem, Eni je mnogo bolja od mene, ima strašno strpljenje po zvukovima – rekla je Šila.

Slično mišljenje dijelila je i Eni. Iako je jezik bio problem, bilo je nevjerovatno a opet prirodno vidjeti i razgovarati sa svojom sestrom poslije svih ovih godina. Moj engleski nije dobar, ali pokušavam da ga naučim. Voljela bih da živimo bliže – rekla je.

Iako se boje da možda neće često biti u kontatku jer nijedna od njih nije dobra sa današnjom tehnologijom, Šila se nada da će je Eni posetiti u Velikoj Britaniji u budućnosti.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79