(VIDEO) Šta se desi kada prebacite iz pete u drugu brzinu

Toyota Yaris GR je odličan automobil koji dolazi sa manuelnim mjenjačem, ali ukoliko niste navikli na manuelni mjenjač, bićete u problemu, baš kao izvjesni Robert Mičel.

Mičel radi na stazi u Nirnburgu i ima ogromno iskustvo u svijetu automobilizma, pa je u martu dobio priliku da na stazi provoza Toyotu Yaris GR i tokom te vožnje napravio veliku grešku.

Greškom je iz pete brzine prebacio u drugu umjesto u četvrtu i napravio veliki problem. Pokušao je da pusti kvačilo i da ubaci u pravu brzinu, ali nije uspio da reaguje dovoljno brzo i napravio “kvalitetnu” štetu motoru.

Interesantno, Yaris nije pokazao naznake nekog problema. Mičel je uspio da izveze još nekoliko krugova i Toyota je isporučivala snagu bez ikakvog ometanja, ali nakon određenog vremena motor je krenuo da “štuca”, a zatim i potpuno “umro”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79