(VIDEO) TikTokeri iz Amerike probali prvi put sarmu, ćevape kajmak i ajvar

(VIDEO) TikTokeri iz Amerike probali prvi put sarmu, ćevape kajmak i ajvar


Na društvenoj mreži TikTok jedan profil koji vode djevojka iz Amerike Miona i njen momak Jibri prepun je različitih video snimaka koji govore o ukusu hrane iz različitih dijelova svijeta, a na red je došla i hrana sa Balkana.

Jibri i Miona su probali sarme, ćevape, ajvar, kajmak i šopsku salatu, a njihova reakcija na našu hranu oduševila je mnoge. Na samom početku videa istakli su kako im se jako dopada što je bosanska hrana “čista” za razliku od fastfoodova u Americi, a onda je na red došlo isprobavanje različitih naših ukusa.

Mioni se posebno dopala sarma, te joj je dala ocjenu 12/10 jer je prosto nevjerovatna, dopala im se kombinacija ukusa kiselog kupusa i mljevenog mesa. Ni ćevapi nisu loše prošli, pa su dobili ocjenu 10/10, a koliko im se dopala šopska salata nisu ni mogli da opišu brojevima, pa su joj samo dali ocjenu “nevjerovatno”.

Za kraj su zaključili da ako neko nije imao prilike da proba balkansku hranu, definitivno mora to da uradi:

Prosto nevjerovatno koliko je ukusno.

Brojni komentari složili su se sa njima, te se u njima moglo pročitati “Nigdje nema hrane kao na Balkanu”, “Kajmak!”, a bilo je i onih koji su im poručili da moraju da probaju burek, štrudlu i druga jela.

https://www.tiktok.com/@jibriandmiona/video/7196843596811685122?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7185172671659230725


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija