(VIDEO) Uhapšen muškarac iz Prizrena jer je Sarajevom hodao sa pištoljem

(VIDEO) Uhapšen muškarac iz Prizrena jer je Sarajevom hodao sa pištoljem


Tokom popodnevnih sati jučerašnjeg dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su 29-godišnjeg muškarca zbog posjedovanja vatrenog oružja piše Crna-Hronika.

Rutinskom kontrolom policijskih službenika ustanovljeno je da muškarac iz Prizreda posjeduje vatreno oružje, okriv sa municijom ali sve bez dozvole nadležnih organa.

Šta je 29-godišnjak radio naoružan po Sarajevu utvrdit će zvanična istraga.

Dana 23.07.2024. godine u 19,00 sati u raskrsnici ulica Zelenih beretki i Sime Milutinovića Sarajlije, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad su kontrolisali Q.S., rođen 1995. godine u Prizrenu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet pištolj s okvirom i municijom. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, 29-godišnjak je lišen slobode predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija