(VIDEO) Uz Dan policije RS, Dodiku zasmetao naziv naše države

(VIDEO) Uz Dan policije RS, Dodiku zasmetao naziv naše države


U Banjoj luci je obilježen Dan policije Republike Srpske i 27 godina njenog postojnja. Kažu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta Republike Srpske stup sigurnosti i čuvar poretka. Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine zasmetao je naziv naše države u njegovoj trenutnoj funkciji.

Centralna manifestacija održana je uz postrojavanje ešalona i doček enitetske predsjednice te intoniranje dvije himne – RS-a i Srbije, s porukom političkog vrha da je Dan policije je najznačajniji datum u historiji RS-a.

Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač ocijenio je formiranje rezervnog sastava policije kao potrebu sa ciljem dodatne sigurnosti građana. Planirano je da posao dobije 1.050 policajaca, ali sukcesivno, što predstavlja 20 posto od ukupnog broja.

“Mi ne pravimo rezervni sastav da bismo razmišljali o ratu. Nama rat ne treba, nikome više ne treba. Mi samo želimo da imamo dovoljan broj policajaca koji mogu da garantuju sigurnost našim građanima, ali i da spriječe nelegalne migracije”, kazao je Lukač.

Ističe da nema ništa protiv da se u Federaciji BiH uvede rezervni sastav policije.

U vezi s Nacrtom zakona o javnom redu i miru, kaže, to nije udar na medije, ali da niko nema pravo da ometa predstavnike države da rade svoj posao. Smatra da će ovaj zakon u daljnjoj proceduri pretrpjeti određene izmjene.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik počeo je svoje obraćanje komentarom kako naziv naše zemlje niko ne bi spomenuo da to nije uradila voditeljica

Policiju niko ne smije ponižavati, ona je dokaz našeg postojanja, smatra Dodik: “Ovaj Centar za obuku jedan je od rijetkih primjera u regionu koji ima policija. Učinit ćemo sve da je dodatno opremimo, naoružamo, osposobimo i da bude vidljiv, ako zatreba, naravno, odlučujući faktor za borbu protiv terorizma, ali i čuvanje slobode, naroda i same RS.

Ne možemo da živimo u slobodi ako nemamo jaku državu. Sinonim za našu slobodu na ovim prosotrima je isključivo država, poručio je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ističe da je policija RS-a i Srbije jedno od najboljih ogledala odnosa, to su dvije strane iste medalje.

“Dokle god Aleksandar Vučić vodi snažnu, stabilnu, ekonomski jaku, vojnički jaku i diplomatski jaku Srbiju, RS može da bude spokojna i mirna jer će Srbija biti tu”, poručuje ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin kaže da sve odluke koje se donose u Beogradu, uvijek se donose tako što se misli o svim Srbima, bez obzira na to gdje žive.

https://www.facebook.com/CrnaHronikaBiHofficial/videos/341058016615356/?__xts__[0]=68.ARA26JK6bEl05OJe7cLQ9WQYlV82bpwm-uqS0KBYASiVedgYsC1-Qrpxx0UNxy-2JZkVUwN0uMsodvILd3dgucRvIgDIjtQapUfp-gD8YesdgtfYO4Ku84xyokESJqUFiJMVkRD_TeIPSpg6SYzxDuDbBBmXfYjc9yCsu5qlqtNWIsx7Y_QR4wvKc24PXNc5ySxz3bzgn3g2oqO71hq5yrMNjb1GR88Wzj9UP5glIfOqkSLcN1OHj1rdFmk3sHBie4Lskea16stzXoWu_9ix9lHi3ychfIt9QHlJRdg5IOq_8JOjF7dL9yP-P7kI_l-y-esRFbSJW-aec4g3iKm0CgsQiaw7MiJLI38&__tn__=-R


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija