(VIDEO) Vozača kabrioleta zaustavila policija i opomenula za zimsku opremu

(VIDEO) Vozača kabrioleta zaustavila policija i opomenula za zimsku opremu


Neobična situacija dogodila se danas u Banjaluci, kada su policijski službenici zaustavili vozača kabrioleta te ga opomenuli da zakonski od 1.11.2023. godine mora imati zimsku opremu, zimske gume

“Evo upravo me policija zaustavila, dobro sreća nisu me kaznili. Hvala im na tome ali eto da me upozori da stavim zimsku opremu što naravno podržavam.

Jer vidite i sami stvarno je vrijeme katastrofa, evo već 2,3 novembar neugodnih 20 stepeni je napolju, tako da pod hitno stavite zimsku opremu da se ne bi klizati možda na ledu i snijegu, kiši i svemu.” – objavio je humaristički banjalučanin koji je u trenutku snimanja video klipa, vozio se gradskim ulicama otvorenog krova uživajući u toplom novembarskom danu.

 

U periodu od 1.11.2022. do 1.4.2023. godine na teritoriji Bosne i Hercegovini zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete, za sva motorna vozila izuzev svih motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorije).

a) pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili

b) pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka ili

c) pneumatike za lјetnu upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka.

Vreća pjeska i lopata za teretna vozila nisu više obavezni.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija