Višković: Minimalac u Republici Srpskoj i do 800 KM

Minimalna plata u Republici Srpskoj može da ide do 800 KM, uz postepeno povećavanje u skladu mogućnostima kako to predlažu sindikati, ukoliko bude spremnosti za dogovor među socijalnim partnerima, izjavio je predsjednik Vlade RS Radovan Višković. Višković je ocijenio da je najniža plata u ovom entitetu i sada veća u odnosu na drugi dio države.

Posljedično će, kaže, rasti i ostale plate.

On je naveo da će, nakon formiranja izvršne vlasti u Federaciji BiH, inicirati zajedničku sjednicu s ciljem osnažovanja jedinstvenog ekonomskog prostora, i ostavljanja političkih podjela u drugom planu.

No, dodaje Višković, očekuje oštro kažnjavanje napadača na djecu i roditelje iz Srbije u Sarajevu, kako ova nedjela ne bi postala praksa.

Aktuelni intervju sa Radovanom Viškovićem gledajte večeras na BHT1, odmah nakon Dnevnika 2 koji je na programu u 19.00 časova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79