Visoki troškovi opremanja djece za školu opterećuju roditelje

Visoki troškovi opremanja djece za školu opterećuju roditelje


Opremanje djece za školu postaje sve veći finansijski teret za roditelje u Bosni i Hercegovini. Prosječni trošak “opremanja” jednog djeteta za školu iznosi oko 650 KM.

Ovaj iznos uključuje osnovne školske potrepštine poput knjiga, svesaka i pribora, kao i dodatne stavke poput nove odjeće, obuće i tehnologije.

Dodatni zahtjevi djece za markiranu odjeću i moderne uređaje, poput pametnih telefona, mogu značajno povećati ukupne troškove.

Ovi trendovi predstavljaju sve veći izazov za porodične budžete, posebno u ekonomskom okruženju koje karakterizira stagnacija plata i rast troškova života.

Roditelji su sve češće suočeni s pritiscima da ispune želje svoje djece za skupom opremom, što dodatno opterećuje njihove finansije.

Istovremeno, stručnjaci upozoravaju na važnost balansiranja između ispunjavanja želja djece i održavanja finansijske stabilnosti porodice.

Uz sve ove dodatne troškove, ne čudi da mnogi roditelji traže načine da smanje izdatke, bilo kroz polovne udžbenike, zajedničke nabavke ili traženje pomoći od lokalnih zajednica i organizacija.

U konačnici, upravljanje ovim troškovima postaje ključan zadatak za roditelje koji žele svojoj djeci osigurati sve potrebno za uspješan početak školske godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija