Vlada Brčko Distrikta: Povećanje novčane pomoći uposlenicima za 1.000 KM

Na 17. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, donesena jedna od ključnih odluka o povećanju visine novčane pomoći uposlenicima uslijed rasta potrošačkih cijena u Brčko distriktu za 2023. godinu.

Ova pomoć je povećana za 1.000,00 KM u odnosu na prošlu godinu, čime se povećava na ukupno 2.400,00 KM. Važno je napomenuti da se visina ove novčane pomoći ne oporezuje i ne smatra dohotkom od nesamostalne djelatnosti. Poslodavci imaju rok do kraja 2023. godine da isplate ovu pomoć, a dužni su dostaviti obavijest Poreznoj upravi do januara 2024. godine.

Osim toga, razmatrane su informacije o ograničavanju marži na određene životne namirnice, druge proizvode i naftne derivate. Sjednica Vlade Brčko distrikta BiH donijela je niz odluka koje će utjecati na ekonomski i zakonodavni okvir unutar distrikta, a cilj im je poboljšati kvalitetu života i podržati ekonomske aktivnosti unutar zajednice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79