Vladi Crne Gore izglasano nepovjerenje! Vlada s Dritanom Abazovićem na čelu oborena je

Mi smo na strani građana

– Ovom državom ili će vladati kriminalci ili građani. Mi smo na strani građana. Žao mi je što organizovani kriminal u CG i dalje koristi pipke da uređuje političke odnose. Ponosan sam na sve što smo uradili za 100 dana.

Bit ćemo upamćeni kao vlada koja je najviše uradila i kao vlada koja je imala više zabrinutih lica kad se birala, a mnogo više osmijeha kad je pala.
Kako održati izbore

Zahvaljujem svim poslanicima koji nisu podržali inicijativu, naročito Nimanbeguu iz Force. Izgubit će oni koji se već osjećaju kao pobjednici – rekao je Abazović.

Poručio je i da ako se 44. vlada bude sastavljala prije izbora neće učestvovati u njoj.

Na pitanje kako održati izbore bez Ustavnog suda, odgovorio je da pitaju DPS.

Osjećam se jako ponosno, mislim da su mnoge stvari u Crnoj Gori jasnije, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, nakon što je Vladi izglasano nepovjerenje.

– Čestitam novu koaliciju Bečića i Đukanovića, spremni smo da izvršimo primopredaju. Meni lično je veliko olakšanje zato što iz neke političke korektnosti morali smo da imamo političku korektnost prema DPS-u. Od danas nam je situacija olakšana – kaže Abazović. Crnogorska vlada s Dritanom Abazovićem na čelu oborena je kasno sinoć, samo nekoliko sedmica nakon što je potpisao sporazum kojim se regulira položaj Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Vlada je oborena glasovima poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca, Bošnjačke stranke, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Iz Demokrata su jutros saopćili da kompletan sastav Predsjedništva te stranke jednoglasno i snažno podržava odluku njihovog Kluba poslanika da glasa za nepovjerenje Vladi.

– Predsjedništvo Demokrata ostavilo je mogućnost predsjedniku Vlade da do trenutka glasanja dostavi usaglašenu pisanu strukturu Vlade sa potpisima 32 poslanika ili podnese ostavku – navodi se u saopćenju Demokrata.

Iz Demokrata su kazali da se, kako to nije učinjeno, akt Kluba poslanika smatra jedinim mogućim da zaustavi dalji sunovrat države sa Vladom DPS-a nastalom izdajom izborne volje građana Crne Gore, jer bi sve drugo značilo ulazak u zonu političkog blefiranja i varanja gdje Demokratama nikada nije bilo mjesto.

– Predsjedništvo Demokrata ocjenjuje da već sutra mogu početi pregovori o formiranju nove Vlade na osnovu izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine. Za razliku od njih, Demokrate neće ulaziti u DPS-URA-SNP kombinatorike – zaključuje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79