Vlasnica Golfa proganjala Naidinog momka pa se Muris naljutio: Zapalit ću joj auto

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je pred sutkinjom Jasminom Sazdovski razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora Naidi Leis Karić, njenom momku Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, osumnjičenima za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti.

Svi oni se terete za paljenje Golfa 7, vlasništvo Mine Hadžijusufović, 8. marta ove godine na Dobrinji, kojom prilikom su u požaru uništena još tri vozila.

Objašnjenje advokata

Branilac Naide Karić i Murisa Hodžića, advokat Izet Baždarević na sjednici je potvrdio da je Naida prije godinu bila u sukobu s vlasnicom Golfa 7. Djevojke su se potukle, a, prema riječima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla. Poslije toga njih dvije nisu se viđale, a prije nekog vremena Mina je srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega, piše Avaz.

– Muris Hodžić se odbijao viđati s oštećenom jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: „Ja ću zapaliti njeno vozilo.“ Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku – napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kada je oštećenoj zapaljeno vozilo.

(FOTO) Poznat identitet djevojke koja je na Dobrinji zapalila automobil bivšoj prijateljici

Advokat je ukazao na to da Karić nikoga nije poticala, a kamoli platila da se zapali Golf Mine Hadžijusufović. Za Murisa Hodžića Baždarević je kazao da nema dokaza da je učestvovao u paljenju vozila.

Bolesno dijete

Naida Karić je kroz suze sutkinji saopćila da joj je dijete od pet i po godina prije četiri dana izašlo iz bolnice te da se o njemu nema ko brinuti. Naidi su u Srebrenici ubijeni roditelji, a ostala joj je samo nana. Karić pristaje i na kućni pritvor, ali moli da bude s djetetom koje mora primati terapiju.

Advokati Omar Mehmedbašić i Dijana Hasić, branioci Hase Mujića i Amela Jašarevića, za koje se sumnja da su izvršioci, također su zatražili da se odbije prijedlog za njihovo pritvaranje.

Dijana Hasić je napomenula da je Haso Mujić u Tužilaštvu objasnio svoju ulogu rekavši da je tačno da su on i Muris bili na parkingu, ali da on nije bio upoznat s tim šta će se desiti.

Advokat Mehmedbašić je, također, napomenuo da je njegov branjenik Amel Jašarević izrazio želju da ga se pošalje u KPZ Zenica ukoliko mu se eventualno odredi pritvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79