Vlasnici apartmana na Bjelašnici se žalili: Dolaze im računi za vodu kao da drže poslovne prostore

Vlasnici etažnih apartmana na Bjelašnici tvrde da im je na posljednjem računu kantonalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK) navedeno da je riječ o poslovnom prostoru te da su im samim tim skuplje usluge ovog preduzeća.

Prema njihovim riječima, uopće nisu obaviješteni ko je i zašto odlučio da se cijene usluga za etažne apartmane obračunavaju kao da je riječ o poslovnim prostorima. ViK smo pitali da li su istiniti ovi navodi.

Naime, u objašnjenju zašto je riječ o obračunu za poslovne prostore uprkos tome što su to stambeni objekti, istakli su da su prema planskoj dokumentaciji za Babin Do na Bjelašnici predviđene građevine poslovne namjene, a na osnovu čega su izdate građevinske dozvole za poslovne objekte.

Na osnovu građevinske dozvole, kako su naglasili, izvršena je registracija korisnika te je shodno važećem cjenovniku dodijeljena odgovarajuća kategorija potrošača. Također su vlasnicima etažnih apartmana objasnili kako mogu promijeniti naziv na računu.

“Ako potrošači žele, a na osnovu zemljišnoknjižnog izvatka ne starijeg od šest mjeseci, preduzeće može promijeniti naziv na računu, tako da se navede da je riječ o npr. apartmanu, broj, ime i prezime vlasnika. Napominjemo da obračunska tarifa i dalje ostaje ista, odnosno po cijeni za ‘Ostale korisnike'”, ukazali su.

U ViK-u su istakli da se kategorija potrošača može promijeniti dostavom građevinske dozvole u kojoj je naznačeno da je riječ o stambenom objektu piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79