Vlasnik još jednog zatvorenog objekta: “Pokušali smo, nismo uspjeli. Hvala i onim koji su nam ostali dužni!”

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam ispovijest ogorčenog ugostitelja iz Sarajeva kojeg država nije pomogla da održi profitabilnost svog biznisa te da osigura radnicima mukom zarađene plate.

Cijelu ispovijesti Dženana Trbića iz Sarajeva pročitajte u nastavku.

“Raja samo da vas obavijestimo da “Healthy Bar” od danas zatvara svoja vrata. Pokušali smo, nismo uspjeli. Bože moj. Vrijeme pandemije je, ugostiteljski objekti se zatvaraju svakim danom, pa nismo ni mi htjeli da budemo izuzetak.

Naravno, bilo je i naših grešaka ali ostaje jedan lijep period iza nas i mnogo lijepih priča. Bit ćemo tu još par dana, dok sve ne završimo ali generalno to je to.

(FOTO) Ogorčeni ugostitelj iz Sarajeva: Zbog države ću zatvoriti lokal, a ljudi će ostati bez posla!

Hvala svima koji su nas posjetili, hvala svima koji su svojim dolaskom iskazali poštovanje prema nama, hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli našem kutku.

Hvala i onima koji s na mostali dužni, oni su nam posebno otvorili oči. Vi ste nam još jedna životna lekcija.

Bilo je ovo lijepo iskustvo, lijepa priča. Po tome želimo da pamtimo ovo mjesto. Ja vam samo mogu poručiti da ovo nije moje posljednje zbogom ovom pozivu. Vidjet ćemo se mi opet, u nekom drugogm vremena, na nekom drugogm mjestu. Ljubi vas i voli vaš Dženo.

(VIDEO) Sarajevski ugostitelj Denis Stojnić: Da nemam građevinsku firmu, bio bih na protestima

Krizni štab ali i država nisu zaštitili ugostitelje te nisu ni predložili nikakva tehnološka rješenja. Nove mjere koje treba da zaštite zdravlje ljudi, direktno su ugrozile egzistenciju onih koji žive od okupljanja, slavlja i druženja. Ugostitelji više nemaju pravo na rad, a ova odluka je direktno uticala na njihovu egzistenciju. Zašto državi nije u interesu zadržati radna mjesta, omogućiti legalno poslovanje koje bi rezultiralo plaćanju poreza i punjenju budžeta? Zašto najviše moraju ispaštati građani ali i mali obrtnici?

Dodajmo da su i u okruženju zbog korone mnogi ugostitelji primorani da stave ključ u bravu. Hrvatska je danas uvela nove mjere za borbu protiv koronavirusa, a one uključuju zatvaranje kafića i restorana. Zbog toga ugostitelji najavljuju proteste zagrebački restoran La Štruk na Facebooku poručuje kako će se Hrvatska jednog dana sramiti ovoga i proziva epidemiologe, imunologe i političare.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79