Vlasnik Milkosa Nedim Čaušević na Pofalićima gradi 770 stanova za novih 2.500 stanovnika

Vlasnik Milkosa Nedim Čaušević na Pofalićima gradi 770 stanova za novih 2.500 stanovnika


U sarajevskom naselju Pofalići počelo je rušenje objekta na lokaciji bivše fabrike “Milkos”, a na ovom mjestu kompanija “Green City” će graditi veliki stambeno-poslovni kompleks.

Prema investitoru, odmah preko puta zgrade Fabrike duhana Sarajevo će nići nekoliko zgrada u kojima će biti 770 stanova i 938 garažnih mjesta za novih 2.500 stanovnika.

Prema planovima, gradit će se jedna zgrada od 15 spratova, jedna od 13, jedna od 11, jedna od tri, te jedna stambeno-poslovna zgrada minimalne spratnosti. Maksimalna dozvoljena visina nebodera bila bi 50 metara.

Objekat će se zvati “Green City”, a vlasnik firme koja je investitor je sarajevska mljekara Milkos, odnosno firma koja je u vlasništvu Nedima Čauševića.

Pored stanova i garaža, u kompleksu će se naći obdaništa, igraonice, ordinacije, kino, kuglane, a investitori su poručili kako kompleks neće stvarati problem za saobraćajnu infrastrukturu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija