“Vlasnik novac nije ni brojao”: Mladić pronašao novčanik pun para i nije se dvoumio šta da radi sa njim

Gimnazijalac Oliver Stojanović (16) iz Vladičinog Hana u Srbiji pronašao je novčanik sa dokumentima i parama u lokalnom autobusu. U novčaniku je pored ličnih isprava, mjesečne karte, bilo i 22.000 dinara (oko 370 KM).

Oliver se nije se dvoumio, vratio je sve vlasniku. Vlasnik novčanika je iz sela Mazarać kod Vranja, zaposlen u jednom vranjskom preduzeću.

– Krenuo sam u školu u Vranje, autobusom u 8.20 ujutru. Sjeo sam pozadi, a tokom vožnje na jednoj od stanica ušla su tri muškarca. Sjedili su na sjedištima pored mene. Ništa nisam primjetio, a tek kad je trebalo da izađem, vidio sam da je na sjedištu novčanik. Nisam imao prvi čas u Gimnaziji, pa sam samo pogledao dokumenta i pozvao oca – kaže ovaj mladić.

Kako kaže, ocu je fotografisao ličnu kartu iz novčanika da bi pronašli muškarca koji je vlasnik.

– Uspjeli smo da dođemo do vlasnika i stupimo u kontakt. Ubrzo smo se našli i predao sam mu sve. On je samo pogledao dokumenta novac nije ni brojao. Pružio mi je 2.000 dinara  uz veliku zahvalnost – priča ovaj učenik Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, i dodaje da smatra da bi svako postupio kao on.

Njegovo ponašanje i čestitost pohvalili su i mještani koji putuju ovim prevozom.

– Dječak je ovim gestom zaslužio svaku pohvalu i primjer je svojim vršnjacima, ali i svima drugima kako treba postupati u ovakvim i sličnim situacijama – kaže jedan od stalnih putnika na relaciji Vladičin Han-Vranje, piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79