Vlasnik poliklinike “Bejtović” saslušan u policiji MUP KS

Benjamin Bejtović, vlasnik poliklinike “Bejtović” u kojoj je prije nekoliko dana operisana djevojčica Džena Gadžun iz Kaknja, a nedugo zatim preminula na KCUS-u, dao je iskaz u MUP KS na okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda, saznaje portal “Avaza”.

Iz ove poliklinike, izuzet je i videonadzor u trajanju od četiri sata. Saznajemo da će biti poslana na vještačenje i komplentna medicinska oprema, i uređaji koji su korišteni tokom operativnog zahvata. Iz “Verlaba” su ranije potvrdili da ovi uređaji, po zakonu nisu bili verifikovani.

Ko je krivac od 6 ljekara za smrt malene Džene: “Nikoga od njih ne smatra glavnim krivcem”

Za sada, iskaz nisu dali ljekari Jasmina Halimić, Nina Jovanović i Suad Rožajac.

Sve ove osobe, nakon izvještaja MUP KS, bit će saslušane i u Tužilaštvu KS. Do sada su iskaze u MUP KS, dali i članovi obitelji Gadžun.

Kada je u pitanju obdukcija, koju je naredilo Tužilaštvo KS, ona je jučer završena i sada se čekaju rezultati.

Oglasili se doktori Jovanović i Bejtović povodom smrti malene Džene

Potom smo pozvali i dr. Benjamina Bejtovića, vlasnika poliklinike “Bejtović” u kojoj se radila spomenuta operacija, a i od njega smo danas dobili sličan odgovor.

“Da vam kažem, istraga je u toku i ja, stvarno, nemam nikakav komentar. Ne želim ja da se bavim istragom”, rekao je kratko za Source portal dr. Bejtović.

Potom smo ga upitali o najavljenoj press konferenciji, koju je navodno najavio, ali nam je poručio:

“To su bile špekulacije. Dokle god traje istraga, nemam nikakvog komentara. Ja ću se poslije, vjerovatno, oglasiti”, rekao je danas za naš portal dr. Benjamin Bejtović.

Zatražena smjena Benjamina Bejtovića sa pozicije člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS

Uzeti su i dodatni uzorci. Oni će otkriti tačan uzrok smrti dvoipogodišnje djevojčice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79