Vlasnik zatvorene škole za odrasle ide iza rešetaka: “Završavao diplome preko štele”

Vlasnik zatvorene škole za odrasle ide iza rešetaka: “Završavao diplome preko štele”


Osnivaču i suvlasniku škole Multilingua preostaje samo apelacija Vrhovnom sudu FBiH

Nakon što je u drugostepenom postupku Kantonalni sud u Bihaću potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sanskom Mostu osumnjičenim u predmetu Diploma, drugooptuženi Šemsudin Habibović, vlasnik zatvorene škole za odrasle, a zbog krivičnog djela primanje dara i zloupotreba položaja, dobio je kaznu zatvora od 13 mjeseci, ipak neće biti moguć otkup kazne, budući da ona prelazi 12 mjeseci.

Za direktoricu Multilingua škole iz Sanskog Mosta, trećeoptuženu Neiru Šabić, izrečena je uslovna osuda od osam mjeseci sa rokom provjere od tri mjeseca, dok je prvooptuženi, posrednik iz Žurnalovog videa o prodaji diplome Senad Pehlivan iz Fojnice, oslobođen od prvostepene osude Općinskog suda, koji mu je izrekao kaznu od 14 mjeseci.

Osuđeni imaju pravo žalbe, odnosno mogućnost da se apelacijom žale Vrhovnom sudu FBiH, što može duže potrajati.

U međuvremenu se očekuje i konačna tužilačka odluka u drugom predmetu prodaje diploma u USK-u, koja je raskrinkana u akciji kodnog naziva Pero, a gdje se radi o daleko većem broju prodatih diploma piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija