Vlasti u RS “pritiskale” zaposlene u javnoj upravi da prisustvuju koncertu na Trgu Krajine

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik prisustvovao je na Trgu Krajine koncertu “Živjeće Srpska svoja na svome”.

Koncert je održao veliki nacionalista Baja Mali Knindža, a nakon toga se na Twitteru oglasio Milorad Dodik.

– Odlična atmosfera na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje sam s hiljadama građana prisustvovao koncertu “Živjeće Srpska, svoja na svome”. Hvala Veteranima RS na organizaciji ovog patriotskog koncerta. Živjela RS – poručio je Dodik te podijelio fotografije, na kojima pokazuje, između ostalog, i tri prsta.

Organizatori su poručili da je koncert odgovor na odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Reporter Radija Slobodna Evropa (RSE) s lica mjesta javio je da je nekoliko posjetilaca imalo majice na kojima se nalazi fotografija Ratka Mladića, koji je u Haškom tribunalu osuđen za ratne zločine i genocid u Srebrenici, te da su neka djeca nosila četničku ikonografiju.

Gdje smo mi pogriješili, zašto smo u ovoj situaciji? U jednom broju institucija je ljudima rečeno da će se putem GPS pratiti njihovi telefoni i da će morati biti registrovan svako ko se ne pojavi na koncertu. Nama su rekli da preuveličavamo kada govorimo da je ovo što radi režim zapravo Goli otok.

Ovo je kombinacija Golog otoka i Orvelove „1984“ u kojoj vlast pomoću psiholoških trikova, psihičkog mučenja svog naroda i najviših tehnoloških dostignuća kontroliše um svakog pojedinca u svom režimu. To nas čeka ako se ovako nastavi – poručio je Crnadak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79