Vojin Mijatović o skandalu i napadima na protestima: Biće dana za megdna

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić jutros je burno reagirao nakon nemilih scena koje su jučer viđene na protestu ispred OHR-a. Nikšić je optužio SDA „jurišnike“ za orkestrirani istup i napade na potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića.

„Još jednom su SDA jurišnici pokazali primitivizam vrijeđajući potpredsjednika SDP-a i našeg kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, riječima da nema šta tražiti u Sarajevu i da ide u Banja Luku. Istog onog Vojina s kojim su se pojavljivali po cijeloj Evropi da bi pozvali naše građane da se registruju pozivajući se da su i oni za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, jer je eto i Vojin tu”, kazao je Nikšić.

Teške optužbe Nikšića: SDA “jurišnici” su svjesno htjeli napraviti haos na protestima

Sve se odigralo prilikom dolaska člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je, kako je kazao Nikšić, ničim izazvan došao, potpuno zbunjen i izgubljen, da govori na skupu kojeg je inicirao SDP, za koji je uredno SDP podnio prijavu MUP-u i dobio dozvolu, na kojeg su se odazvale brojne političke partije, pa čak i SDA. Nakon toga uslijedile su nemile scene u kojima je učestvovao Haris Zahiragić, a o sukobima na protesu i prijetnjama za „Slobodnu Bosnu“ je govorio potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

„Sve juče što se dešavalo nažalost bacilo je sjenku na veličanstveno okupljanje građana BiH. Izgradnja BiH kao zajedničke države je mnogo više od stranačkih interesa i ličnih ambicija. Još uvijek moramo sazreti i shvatiti da bi dobili državu moramo se odreći i vlasti i pozicija. Za svoju državu i svoj narod se plaća cijena, kazao je Mijatović te dodao:

„Dok sam živ nastaviću borbu za cjelovitu i građansku BiH u kojoj će se svako osjećati na svome na svakom pedlju naše zemlje. I opet ću dočekati svakog u Banja Luci i garantovati glavom da ne smije niko poprijeko da ga pogleda jer i Banja Luka i Sarajevo pripadaju svima nama. Projekat Pokreta za državu je najbitniji projekat u BiH i niko ničim ga neće narušiti.

Zahiragić je potpuno izgubio konce: Pogledajte sukob sa Mijatovićem iz drugog ugla (VIDEO)

Biće dana za megdna sa mnogima i moraju biti sigurni da ideja države pobjeđuje, jer ima ona stara „nemoj pa se ne boj“, kazao je Mijatović. Na kraju, Mijatović poručuje da je država iznad svega, ali cjelovita i zajenička, jer, kako kaže, sve mimo toga će doživjeti fijasko koliko god se napinjali mnogi da to sruše.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79