Vozač kamiona iz Hrvatske poginuo dok je čekao popravku kamiona

Jučer 12.3. oko 10:23 sati došlo je do nesreće sa smrtnim ishodom na Slovenskoj autocesti A4. Kamion s cisternom hrvatskih registarskih oznaka zaustavio se u zaustavnoj traci zbog smrzavanja goriva. Vozač ovog vozila, 38-godišnji hrvatski državljanin sigurnosnim trokutom označio je svoje vozilo, pojasnila je mariborska policija.

Tada je u pomoć je pozvao 33-godišnjeg servisera, hrvatskog državljanina, koji je na mjesto događaja stigao vozilom hrvatskih registarskih oznaka, te ga zaustavio ispred pokvarenog vozila. Oba vozača izašla su iz svojih vozila da bi otklonila kvar.

Oko 10:15 sati 53-godišnji turski državljanin vozio se autocestom A4 iz smjera Gruškovja prema Mariboru kamionom s poluprikolicom turskih registarskih oznaka. Kako nije vozio sredinom prometnog traka, desnim dijelom vozila sudario u stražnju lijevu stranu zaustavljene cisterne. Desnom stranom vozila klizio je uz lijevu stranu vozila u kvaru, a potom udario u 38-godišnjaka, koji je stajao kod kabine vozila. On je preminuo na mjestu nesreće, a serviser, koji je također bio na parkiralištu, uspio se skloniti na vrijeme.

Državljanin Turske potom je naletio na vozilo servisera, zatim je probio zaštitnu metalnu ogradu s desne strane te se vozilom prevrnuo na desnu stranu. U nesreći je ozlijeđen turski vozač. Liječenje mu je pruženo u ZD Ptuj, gdje je prevezen vozilom Hitne pomoći.
Autocesta zatvorena nekoliko sati

Policija je privela turskog vozača te će ga privesti na ispitivanje dežurnom istražnom sucu Okružnog suda u Ptuju. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom tužiteljstvu. Autocesta A4 bila je zatvorena za sav promet do 19 sati u smjeru Maribora piše Kam-Bus

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79