Vozač kamiona iz karantine: “Ako ovo potraje mnogi od nas koji smo zatvoreni ćemo ostati bez posla”

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju čitatelja našeg portala koja se desila na graničnom prelazu Gunja – Brčko te u karantinu u Brčkom. Asmirovu priču prenosimo u cijelosti:

“Moje ime je Asmir Mujkić iz Gradačca. Radim kao vozacč u Sloveniji. U subotu 11.04.2020 godine u 6h ujutro ušao sam u BiH na graničnom prelazu Gunja – Brcčko. Na graničnom prelazu sam dobio rješenje sanitarnog inspektora o zadržavanju-karantinu od 72h do 28 dana, te su nas smjestili u šatore na stadionu u Brčkom.” – počinje svoju proču Asmir za portal Crna-Hronika.

Od Londona do Bjelava: Karantin bez zvanične odluke i roka trajanja

“U Brčkom su se prema nama korektno odnosili osim činjenice da šatori u kojima smo spavali nisu imali grijanje, te smo tu jednu noć. Svi promrzli ali nekako smo to izdržali. U nedjelju 12.04.2020 g. u poslijepodnevnim satima smo dobili ZAKLJUČAK O ISPRAVCI RJEŠENJA po kojem se mjera karantena u trajanju od 72h do 28 dana prelazi u mjeru karantena u trajanju do 72h. Potom nas isti dan u večernjim satima policija iz Brčkog sprovodi do Federacije gdje nas preuzima MUP FBiH i sprovodi u Tuzlu gdje nas smještaju u hotel Tehnograd Tuzla.

“Od tada nama se niko nije obratio sa bilo kakvom informacijom i novim rješenjem jer je ovo koje smo dobili u Brčkom istekla jutros 14.04.2020 godine. Po važećoj odluci kriznog štaba FBiH vozači su trebali biti izuzeti od mjere karantena tj. trebalo bi da nam se propise mjera kućne izolacije do novog angažovanja.

Ako ovo potraje mnogi od nas koji smo zatvoreni ćemo ostati bez posla te će egzistencija nekoliko stotina porodica doći u pitanje. Ovdje imamo nekoliko kolega od kojih su neki i RVI koji teško sve ovo podnose i bojimo se da će sve ovo imati puno teže posljedice od ekonomskih. U prilogu Vam šaljem rješenja koja imamo te Vas molim da se bar neko u ovoj državi zauzme za naša ljudska prava, jer ovo sve neće na dobro izaći” – rekao je Asmir za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79