Vozač kamiona osuđen na 6 godina zatvora: Usmrtio dvije djevojčice na odmaralištu

Vozač kamiona Ivan Filipović (61) na Kantonalnom sudu u Sisku osuđen je na šest godina zatvora zbog tragične nesreće u kojoj je prije dvije godine na odmorištu autoceste A3 usmrtio dvije djevojčice, a od ozljeda je kasnije preminula i treća žrtva, 28-godišnjakinja.

Filipović je jutros na početku rasprave priznao krivnju i izrazio žaljenje. Ispričao se roditeljima poginulih djevojčica te im izrazio sućut, javlja 24sata.

Podsjetimo, tragična nesreća se dogodila 7. lipnja 2019. godine oko 9:40 na odmorištu autoceste A3 nedaleko od Novske, a poginule su dvije djevojčice u dobi od 14 godina, učenice osnovne škole Dalj, koje su putovale na mali maturalac u Sveti Filip i Jakov. Kasnije je u bolnici preminula Ivana Babić, koja je na dan nesreće putovala u Njemačku.

Kamion je prvo udario u ophodno vozilo HAC-a, prošao pored benzinske postaje, a onda se nekontroliranom brzinom zabio u skupinu ljudi više od stotinu metara dalje i zaustavio se tek nekoliko stotina metara nakon toga, gotovo u šumi. Na odmorište, gdje je ograničenje brzine 40 km/h, kako je utvrđeno, uletio je s 90 kilometara na sat.

Filipović ima 40 godina iskustva kao profesionalni vozač, a vozio je za tvrtku Marin promet.

Prijetilo mu je od tri do 15 godina zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79