Vozači, pazite kako vozite! Ogromne gužve na graničnim prijelazima u BiH, evo gdje se čeka najduže

Vozači, pazite kako vozite! Ogromne gužve na graničnim prijelazima u BiH, evo gdje se čeka najduže


Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura molimo vozače da u najtoplijem dijelu dana prave češće pauze i da unose dovoljne količine vode u organizam. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. U toku su i radovi na petlji Jošanica, a za večeras u 20 sati najavljena

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Doljani, Gabela Polje, Deleuša i Hum pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

je obustava saobraćaja na izlazu sa autoceste na Jošanici iz pravca Mostara, piše BIHAMK.

Zbog radova na dionici Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu) saobraćaj se obustavlja od 07 do 17 sati. Alternativni pravac je: Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta, piše BIHAMK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija