Vozači, pazite se: Na putevima Srpske uskoro 10 novih presretača, mjere do 300 km/sat

Vozači, pazite se: Na putevima Srpske uskoro 10 novih presretača, mjere do 300 km/sat


Na puteve Republike Srpske u narednom periodu stiže 10 novih presretača, potvrđeno je za Srpskainfo.

“Policija će dobiti 10 presretača, a u narednim danima biće ugrađena oprema u ove automobile”, izjavila je Mirna Miljanović, portparol MUP RS.

Cilj svega je povećanje bezbjednosti na putevima širom Republike Srpske.

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH

 

Samo za prvih mjesec dana rada, sredinom 2019, presretači su zabilježili 1.300 prekršaja u saobraćaju. Matematički gledano, to je u prosjeku 41 prekršaj dnevno.

Na drumovima su trenutno neobilježena policijska vozila crna „škoda superb“ i crni „hjundai i30“, u koja je ugrađen sistem radarske kamere koji se koristi za mjerenje brzine vozila. Ova vozila na putevima mjere brzinu vozila iz oba smjera i do 300 kilometara na sat.

Činjenica da se presretač na prvi pogled ne razlikuje od bilo kojeg drugog automobila i da vozače neće “spasiti” blicanje ili dojava da je kontrola u blizini, utiču na svijest onih za volanom da kontrolišu gas, kažu stručnjaci prenosi Srna.

“Uređaj može raditi u pokretu pri čemu mjeri brzinu svih vozila u dolasku i odlasku, kao i u pokretu kao presretač uz direktnu kontrolu policijskih službenika kada se na mjestu sankcionišu vozači”, izjavio je ranije direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija