(VIDEO) Vozilom polomio rampu na pružnom prelazu

Nesavjesni vozač polomio je jutros rampu na pružnom prelazu “Vrbanja” u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz Željeznica Republike Srpske, intervencijom nadležnih službi prouzrokovani kvar je otklonjen, a elektronski uređaj osiguranja putnog prelaza, vraćen je u sistem redovnog funkcionisanja.

“Nepoštovanje saobraćajne signalizacije u drumskom saobraćaju, lom desnog polubranika i uzrokovanje vanrednog događaja na putnom prelazu, pokazuje da je iznova neophodno ukazivati na buđenje svijesti i lične odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju, kako bi se izbjegle nezgode i tragedije”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, putni prelaz ‘Vrbanja’ obezbijeđen je najvišim nivoom osiguranja, elektronskim uređajem sa svjetlosno – zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju, te vožnju i kretanje preko putnih prelaza provode odgovorno, ne ugrožavajući ličnu i opštu bezbednost.

“Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza.Voz uvek ima prednost!”, zaključuje se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79